Serdecznie witamy na stronie internetowej Kurkowego Bractwa Strzeleckiego w Witkowie

Walne Zebranie KBS Witkowo 2019

W sobotę 27 kwietnia 2019 r. w lokalu Borówka w Witkowie przy ul. Gnieźnieńskiej Kurkowe Bractwo Strzeleckie w Witkowie zał. 1742 r. na Walnym Zebraniu sprawozdawczo wyborczym podsumowało kolejny ósmy rok działalności Bractwa. Obrady rozpoczęto wprowadzeniem Brackiego Sztandaru i odśpiewaniem Hymnu Bractw Kurkowych, a następnie w poczet Bractwa przyjęto pana Przemysława Dziemidowicza i Tomasza Adamczyka. W dalszej części spotkania Hetman KBS Witkowo Bogusław Mołodecki omówił szczegółowo wszystkie przedsięwzięcia zrealizowane w roku 2018 roku, przedstawił pracę Zarządu KBS Witkowo w ostatnich 4 latach oraz nakreślił zadania do realizacji w roku bieżącym, ze szczególnym uwzględnieniem dalszego szkolenia strzeleckiego młodzieży. Po krótkiej przewie przystąpiono do przedstawienia kandydatów na Hetmana Bractwa, a w dalszej części do wyborów. Prezesem Zarządu i Hetmanem KBS Witkowo został ponownie Brat Bogusław Mołodecki. Następnie przystąpiono do wyboru Zarządu Bractwa. W głosowaniu Bracia wybrali Zarząd w składzie:

Brat Roman Bąk - Wiceprezes Zarządu - Kanclerz Pieczęci Bractwa

Brat Andrzej Malik - Sekretarz - Strażnik Pergaminu

Brat Henryk Flieger - Skarbnik - Strażnik Skarbu

Brat Marcin Muszyński - Strzelmistrz - Strażnik Broni

Brat Mieczysław Knast - Chorąży - Strażnik Sztandaru

Komisja Rewizyjna w składzie:

Brat Marian Musielski - przewodniczący Komisji Rewizyjnej,

Brat Marek Lewandowski - członek Komisji Rewizyjnej,

Brat Marek Sucholas - członek Komisji Rewizyjnej.

Zebranie przebiegło w miłej i przyjemnej atmosferze. Podziękowania dla pani Magdaleny Knast właścicielki lokalu Borówka za smaczny poczęstunek.

Zapraszamy do galerii.

Adres korespondencyjny: